ï»ż
ï»ż Untitled

Stiftelsen WanÄs UtstÀllningar

PÄ WanÄs visas samtidskonst med inriktning pÄ skulptur och installationer. AnlÀggningen bestÄr av ett medeltida slott, ett ekologiskt jordbruk och en naturskön skulpturpark med ett 40-tal verk av internationellt vÀlrenomerade konstnÀrer som Antony Gormley, Jenny Holzer, Per Kirkeby, Ann-Sofi Sidén och Robert Wilson. Konst visas Àven i stall- och magasinsbyggnader.

Kristianstad Konsthall

Konsten fÄr oss att stanna upp, reflektera och vidga perspektiven. Det handlar om mÀnniskan och om att leva. Kristianstads konsthall Àr en arena för samtidskonst, och visar sÄvÀl installationer som mÄleri, grafik och foto.
Konsthallen blickar ocksÄ utanför landets grÀnser genom att visa konst frÄn hela vÀrlden. UtstÀllningsrummet förnyas stÀndigt och konsthallen bjuder in dig till möten och dialog.

Plan3 Art&Innovation

Plan3 Art&Innovation, nÀtverk för konst och utveckling, skapar situationer och processer som möjliggör nya grÀnsöverskridande utvecklingssamarbeten.

Vi ser konstnÀrligt skapande som ett verktyg för kunskapsutveckling och innovation. Vi vill ocksÄ visa konstens vÀrde i arbetet för hÄllbar utveckling, dÀr den bl.a. kan bidra med nytÀnkande och fördjupade perspektiv.

Kivik Art Centre

Kivik Art Centres ambition Ă€r att under en period pĂ„ 5-6 Ă„r etablera ett konst/kulturcentrum pĂ„ Österlen med internationella inriktning. Den utvalda platsen kring Lillasten söder om Kivik ger ocksĂ„ enastĂ„ende naturupplevelser.

I naturen presenteras verk av arkitektgruppen SnÞhetta, konstnÀren Antony Gormley och arkitekten David Chipperfield sen tidigare Är och nytt för 2009 Àr en skulpturgrupp i skÄnsk diabas av den engelska konstnÀren Julian Opie och den finske arkitekten Matti Suuronens Venturohus frÄn 1971.